fredag 13 september 2013

Ost Baguette

1:Vad ska man tänka på när man gör degen:
Att vattnet ska vara lagom varmt för jästen ca45°C för om det blir för varmt kan jästsvamparna död och då jäser det inte alls, men om vattnet är för kalt jäser det för långsamt. Sen ska man jobba med degen tills den släpper kanterna på bunken.















2:Vad ska man tänka på när man ska sätta brödet i ugnen:
Innan man sätter in degen i ugnen så ska man låta den jäsa. För att se om degen har jäst färdigt ska man kolla på det, det ska se lite fluffigt ut och om man klämmer på den lite försiktigt. Om då dom små inbuktningarna sakta åker ut igen så är det klart.





















3:Vad ska man tänka på när man tar ut brödet ur ugnen:
När man ska ta ut brödet ur ugnen så ska det vara lite gyllenbrunt. Och sen kan man ta ur brödet och knacka lite löst på undersidan och om det då låter tomt och innehållslöst så är det klart, förstås ska det också lukta gott.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar